Marco Tieleman, spreker stresspreventie

Zoek je een spreker voor een ondernemersevent, maar heb je de marketing- en leiderschapsgoeroes wel zo’n beetje gehad? Kies dan voor een spreker over hét actuele thema van dit moment: stress en burn-outpreventie. Als ervaringsdeskundige, coach én spreker op dit gebied help ik vanaf het podium jouw publiek bij het omgaan met stress.

Zie je in je netwerkclub steeds meer chronisch gestreste ondernemers? Werk je juist veel met millennials en young professionals, en zie je dat ze op ramkoers liggen richting overspannen zijn? Of wil je als HR- manager je medewerkers behoeden voor een burn-out?

De investering in mij als spreker over stress en burn-outpreventie, bespaart jouw publiek een boel ellende: mensen die een burn-out hebben, zijn vaak maanden of zelfs een jaar niet in staat om te werken. Goed kunnen omgaan met stress voorkomt dus veel persoonlijk leed, en bespaart je als ondernemer tienduizenden euro’s.

Marco als spreker: vaart, humor en gedegen inhoud

Als spreker over stress en burn-outpreventie neem ik jouw publiek met vaart, humor, en gedegen inhoud mee in de antwoorden op de volgende vragen:

  • Wat is chronische stress?
  • Welke ongezonde gewoontes veroorzaken stressklachten en burn-outs?
  • Hoe herken je het bij jezelf?
  • Wat zijn de gevolgen van chronische stress?
  • Hoe kun je je collega’s of mede-ondernemers helpen om zicht te krijgen op slechte gewoontes?
  • Welke tips werken nou écht? En wat zegt de wetenschap hierover?

Mensen die mij inhuren zijn vaak HR-managers, of leden van ondernemersnetwerken en netwerken van Young Professionals.

Mijn aanpak als spreker over stress en burn-outpreventie

Zoek je een verhaal vol met open deuren waarbij je in slaap valt? Zoek dan vooral verder. Want saai, dat gaat het bij mij niet worden. Je krijgt aansprekende verhalen en herkenbare anekdotes die je publiek wakker schudden t.a.v. het eigen destructieve gedrag. Als spreker over stress en burn-outpreventie ga ik voor een inhoudelijke boodschap, gecombineerd met vermaak en improvisatie.

Laatst stond ik voor een groep ondernemers, toen een telefoon afging. Ik stopte mijn verhaal meteen, en zei: “Horen jullie die telefoon? Dat triggert bij ons allemaal de amygdala. Wie van u heeft NU de gedachte bij de telefoon van zichzelf, in plaats van bij mijn verhaal? Je bent uit je concentratie. Wat doet dat met je, als je altijd beschikbaar bent, en nooit je kunt focussen omdat je altijd gestoord bent?”

Het werkmateriaal dient zich vaak dus al tijdens de presentatie aan. Dat houdt een zaal alert en breng humor en sfeer.

Mijn missie: mensen een stressvrijer leven geven

Mijn missie: mensen een leven bieden met een gezonde balans tussen stress en ontspanning. En dat begint bij het voorkomen van problemen.

We zijn in Nederland zo bezig met een curatieve aanpak: pas als er een probleem is, gaan we het oplossen. Terwijl je zoveel beter kunt beginnen met het einddoel voor ogen: wat voor leven wil je leiden? Wie wil je zijn?

Wat je nu doet, heeft grote invloed op wat je straks wel of niet bereikt. Preventie van chronische stress en burn-out is dus cruciaal om een prettig leven te leiden, en je einddoelen te bereiken. Daarom praat ik zo graag voor ondernemers en bevlogen professionals over over stress en burn-outpreventie. En daarom coach ik hen ook zo graag.

Vicieuze cirkel doorbreken

Ik heb sinds 2007 mijn eigen coachingspraktijk. Daardoor weet ik wat mensen tegenhoudt om nieuwe gewoontes toe te passen, en hoe je die vicieuze cirkel tóch kunt doorbreken. Die kennis bundel ik in mijn optreden als spreker over stress en burn-outpreventie.

Huur je mij in als spreker over stress en burn-outpreventie? Dan is dit het resultaat voor jou:
  • Een verhaal dat is afgestemd op jouw doelgroep, en de situatie van de dag. Maatwerk dus.
  • Een eenmalige investering om 20? 100? Misschien wel 400 mensen in één keer te leren hoe ze chronische stress en burn-out kunnen voorkomen.
  • Concrete tools voor je medewerkers /toehoorders om zelf chronische stress en burn-out te voorkomen.
  • De mogelijkheid om aanvullend coaching af te nemen. Individueel of als team. Ik ben gecertificeerd bij het CSR-centrum als stress coach.
Waar ben ik te boeken als spreker over stress en burn-outpreventie?

Als spreker over stress en burn-outpreventie spreek ik in graag in mijn thuisstad Rotterdam. Maar ik stap net zo makkelijk in de trein om mijn missie in de rest van Nederland uit te dragen: Breda, Den Bosch, Den Haag, Utrecht, Leiden, Amsterdam, etc.

Wil je meer weten?

Maak een belafspraak

 

Hoe ik begon als spreker

“16 was ik, toen ik met mijn voetbalteam door Manhattan New York liep. We waren op uitwisseling en zouden die avond voetballen tegen de jongens van de Wayne Hills Highschool. Op de hoek van de straat stond een verkoopster met een megafoon reclame voor haar gehaktballen te maken. Midden tussen de voorbijrazende auto’s en tientallen voetgangers. Ik hoefde niet lang na te denken. Na een kort gesprekje met haar mocht ik haar megafoon gebruiken, en kondigde ik luidkeels onze ‘soccer match’ aan.

Ik geloof niet dat het iets heeft opgeleverd en dat het iemand interesseerde, maar ik had de behoefte om te vertellen wat voor mij van belang was. En we hadden er als team ongelooflijk veel lol om.

Die drive om het podium op te gaan om en boodschap te vertellen, heb ik nog steeds. Beter omgaan met chronische stress, stress en burn-out voorkomen: het kan! Die kennis wil ik delen met andere ondernemers. Daarom spreek ik zo graag over stress en burn-outpreventie.”

Deel deze pagina: